Het paarse spectrum

Wist je dat paars de meest complexe kleur is van de regenboog? Dat komt omdat deze kleur samengesteld is uit het stabiele en rustgevende blauw  met de passionele energie van rood. Over een huwelijk van tegenovergestelde karakters gesproken!

Paars wordt veelal geassocieerd met luxe, koningshuizen, macht, ambtie en rijkdom. Dat komt doordat deze kleur zelden voorkomt in de natuur. Deze kleurstof was bijgevolg moeilijk te verkrijgen doorheen de geschiedenis. Enkel de rijke elite van de maatschappij konden zich de paarse kleurstof veroorloven.

Zoals alle kleuren ontstaat ook paars door de weerkaatsing van het licht die je gemoed zowel positief als negatief kan beïnvloeden. Lichte en zachte tinten paars stralen een delicate, romantische vrouwelijkheid uit, diepe varianten daarentegen roepen eerder gevoelens van frustratie en somberheid op. De heldere paarsen stralen dan weer luxe, succes en rijkdom uit. Licht, diep of helder, in zijn totaliteit zal paars je creativiteit en verbeeldingskracht stimuleren.