PRESENTATIE ZOMERCOLLECTIE

Tijdens een Collectie Presentatie kun je alle nieuwe ontwerpen ontdekken en ook de basismodellen kan je zien, passen en voelen. Op de komende collectie presentaties zal ik de nieuwe zomerontwerpen voorstellen voor 2019. Wil je er bij zijn? Dan kun je je aanmelden op 1 van de Collectiepresentaties bij jou in de buurt. Om jou alle persoonlijke aandacht te kunnen geven, houd ik de plaatsen beperkt. Meld je dan ook snel telefonisch 0487 804 339 of per mail oliveera.couture@gmail.com aan, dan ontvang jij je persoonlijke uitnodiging met de gegevens van de locatie.

Hoe mix & match je stofstructeren goed?

Het is bijna lente. Dat betekent dat regenbuien, koude en zonneschijn zich in een snel tempo afwisselen. Het is dan heel praktisch om verschillende laagjes over elkaar te dragen. Door stoftexturen te mixen en matchen krijgt je outfit geef een gesofisticeerde look. Om het goed te doen is het zaak om de karaktereigenschappen van de stofsoorten te kennen. Wol, fluweel en bont zijn niet alleen warm, maar hebben een dikke structuur. Leer en  katoenen zijn stugge stoffen die rechte structuren creëren wat stoerder overkomt. Voiles, mouselines en satijnen zijn dunne en soepele stoffen die vrouwelijkheid en luchtigheid uitstralen. Het goede recept is om contrastenstructuren bij elkaar te brengen die in verhouding zijn met jouw persoonlijke morfologie. Qua kleur kun je dan zelfs ton sur ton werken of er juist een print bij halen. Zoals bij alles baart oefening kunst, maar begint het bij het kennen van je ingredienten. Nog meer vragen? Contacteer ons via info@oliveera.com, wij helpen je graag!

 

Ben jij al Party Proof?

Het eindejaar is weer in zicht en dat betekent dat we de pailletten, kant, satijnen en parels weer met overdaad kunnen rondstrooien in onze outfit. Niet in een klein detail op je sneaker of mouw, nee hoor, het mag wat meer zijn. Uiteindelijk zijn het ook de donkere dagen van het jaar en dan kan iedereen wel wat extra glitter gebruiken toch? Hier in ons atelier zijn we met de laatste aanvragen bezig om onze klanten te laten glinsteren. Liggen jouw outfits al klaar om te gaan feesten en aperitieven?

De stoffenbeurs

Een exacte datum wanneer ik begonnen ben met het ontwikkelen van de collectie kan ik niet geven. Het begon met een idee waarna een groeiproces volgde van shapen en hershapen. Er waren wel mijlpalen en één daarvan was toen ik stoffen ging sourcen op de stoffenbeurs in Parijs. Niet dat het mijn 1ste bezoek was aan die beurs, maar wel de eerste keer voor OLIVEERA. De emoties gierden door mijn lijf van spanning tot enthousiasme & overweldiging, maar bovenal veel goesting!

Hello Spring!

De lentekriebels hangen duidelijk in de lucht deze week na de vorst van enkele dagen geleden! Tijd voor bloemen in het atelier, maar jammergenoeg was onze bloemenwinkel om de hoek gesloten. Dan maar soelaas gezocht op het internet en een hele mooie afbeelding gevonden op mrshooked.nl van 1 van mijn favoriet bloemen: de pioenroos. Ook de uitnodigingen zijn klaar voor de eerste collectie presentaties en daarmee zijn wij helemaal in de stemming voor een nieuw seizoen. 😉

 

Het ontwerpproces

Een nieuwe collectie start met een leeg wit blad en inspiratiebeelden. Dat is zeker de basis, maar bij OLIVEERA is er nog iets anders heel er belangrijk. Het verband tussen stoffen en techniek om zo voor elke vrouw een jurk te maken die haar figuur flateert en haar persoonlijkheid doet stralen. Want elke vrouw is anders en heeft dus een uniek ontwerp nodig.

Van droom naar werkelijkheid

Het komt steed dichter en dichter bij; die allereerst capsule collectie. Vandaag buigen we ons hoofd over de sampels van de labels die in de kleren moeten komen. Elk detail is belangrijk, maar de labels doen ons realiseren dat het nu echt gaat gebeuren!