Ben jij al Party Proof?

Het eindejaar is weer in zicht en dat betekent dat we de pailletten, kant, satijnen en parels weer met overdaad kunnen rondstrooien in onze outfit. Niet in een klein detail op je sneaker of mouw, nee hoor, het mag wat meer zijn. Uiteindelijk zijn het ook de donkere dagen van het jaar en dan kan iedereen wel wat extra glitter gebruiken toch? Hier in ons atelier zijn we met de laatste aanvragen bezig om onze klanten te laten glinsteren. Liggen jouw outfits al klaar om te gaan feesten en aperitieven?

De stoffenbeurs

Een exacte datum wanneer ik begonnen ben met het ontwikkelen van de collectie kan ik niet geven. Het begon met een idee waarna een groeiproces volgde van shapen en hershapen. Er waren wel mijlpalen en één daarvan was toen ik stoffen ging sourcen op de stoffenbeurs in Parijs. Niet dat het mijn 1ste bezoek was aan die beurs, maar wel de eerste keer voor OLIVEERA. De emoties gierden door mijn lijf van spanning tot enthousiasme & overweldiging, maar bovenal veel goesting!

Hello Spring!

De lentekriebels hangen duidelijk in de lucht deze week na de vorst van enkele dagen geleden! Tijd voor bloemen in het atelier, maar jammergenoeg was onze bloemenwinkel om de hoek gesloten. Dan maar soelaas gezocht op het internet en een hele mooie afbeelding gevonden op mrshooked.nl van 1 van mijn favoriet bloemen: de pioenroos. Ook de uitnodigingen zijn klaar voor de eerste collectie presentaties en daarmee zijn wij helemaal in de stemming voor een nieuw seizoen. 😉

 

Het ontwerpproces

Een nieuwe collectie start met een leeg wit blad en inspiratiebeelden. Dat is zeker de basis, maar bij OLIVEERA is er nog iets anders heel er belangrijk. Het verband tussen stoffen en techniek om zo voor elke vrouw een jurk te maken die haar figuur flateert en haar persoonlijkheid doet stralen. Want elke vrouw is anders en heeft dus een uniek ontwerp nodig.

Van droom naar werkelijkheid

Het komt steed dichter en dichter bij; die allereerst capsule collectie. Vandaag buigen we ons hoofd over de sampels van de labels die in de kleren moeten komen. Elk detail is belangrijk, maar de labels doen ons realiseren dat het nu echt gaat gebeuren!